sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kevättä rinnassa


Tällä kertaa vain yksi kuva, sillä Serenity ei valkoisine leninkeineen ja pitkine hiuksineen oikein sovellu ulkoilmakuvailuun. Mutta niin, kevät taitaapi olla täällä! Itse olisin rehellisesti sanottuna viettänyt talvea vähän pitempääkin, mutta kyllä kevät alkaa saada minutkin puolelleen... Tämä valo!

Aika turha juttu, mutta mun on ihan pakko valittaa täällä sitä, kuinka moneen paikkaan on eksynyt väärä tieto sanan "Pullip" -merkityksestä. Olen ties kuinka monta kertaa nähnyt väitteen siitä, että se tarkottaisi "puun lehteä". Totta toinen puoli. Korean sana 풀잎 koostuu sanoista 풀 (p'ul), joka tarkoittaa ruohoa, sekä 잎 (ip), joka on lehti tai ruohon tapauksessa pikemminkin korsi. Oikea käännös olisi siis "ruohonkorsi".

Tuo kuvassa oleva puu on muuten kirsikankukkapuu. Asuessani kaksi vuotta sitten Jejun saarella oli kirsikankukkien aika jo lähellä näin maaliskuussakin... :)

4 kommenttia:

  1. Serenity on nätti! ^w^

    Aijaa, no mie en ees tienny tuollaista. O: Kiitos selvennyksestä!
    Ja kevät on kyl valon ja lämmön aikaa, ahh ihanaa, talvi on kyl kaunis mut on kesää jo ollu ikävä. : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! Pullipit ovat varsinkin stock-asuissaan todella näyttäviä nukkeja.

      Valo on kyllä parasta! Aamullakin heräilee aina pirteämpänä auringon ollessa jo noussut kunnolla.

      Poista
  2. Ooh, en tiennykkään että oot asunu ulkomailla. Tykkäsitkö olla siellä?
    Hävettää myöntää (kahden Pullipin omistajana) etten edes tiennyt sanalla Pullip olevan jotain merkitystä, saati sitten että siitä on levitelty väärää tietoa. Noh, aina oppii jotain uutta ^^'

    P.S. Omiin korviin on kantautunut ikäviä kuiskauksia vielä saapuvasta takatalvesta :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin 11kk Etelä-Koreassa vapaaehtoistyössä :) Aikaan mahtui sekä ylä- että alamäkiä, mutta ajan kuluessa mieleen nousee onneksi enemmän hyviä muistoja, kuten Jejun kauniit maisemat ja lastentarhan oppilaiden kanssa tehdyt retket sekä Soulin kiireinen ihmisvilinä.

      En varmaan itsekään tulisi ajatelleeksi asiaa ellen osaisi korean kieltä. Totta puhuen kaikilla Pullip-perheen nukeilla on jotakin merkitsevä nimi, Taeyang, Dal ja Byul ovat saaneet nimeensä taivaankappaleilta (aurinko, kuu, tähti/tähdet) ja Pullip, Isul, Namu ja Yeolume liittyvät kasveihin (ruohonkorsi, kaste, puu ja hedelmä)

      Poista