perjantai 5. joulukuuta 2014

Prinsessa Murheenkryyni


Joitakin viikkoja aikaisemmin tilamaani Pullip Princess Serenity saapui tänään kuriirin matkassa. Groove Inciltä/Cheonsang Cheohalta minulla on J-Doll-nukke, mutta täällä Suomessa vähän statussymbolinkin asemaa nauttivista Pullipeista tämä on ensimmäinen. Maksoin nukeista alunperin postikuluineen noin 130 euroa, mutta valtio halusi oman osansa ja pulitin sitten vielä kolmekymppiä tullimaksuja. Kauppa oli Hobbylink Japan.




Kuten otsikostakin voi jo päätellä, meikäläisen ja Serenityn ensikohtaaminen ei ollut paras mahdollinen. Suurin syy tähän on ylisuuren pään aiheuttama kömpelyys. Yläpäähän keskittyneen painonsa takia nukkea on hyvin vaikea asetella ständiinsä (näissä kuvissa on käytetty J-Dollin ständiä, joka on jokseenkin parempi kuin Pullipin oma ständi) ja lisäksi vyötärölle kiinnitettävä ständi ruttaa mekon helposti. Kaiken huipuksi vyötärölle kiinnitettäessä ständi on ihan liian lyhyt, vaikka nukelta riisuisi korkokengät pois. Onneksi Serenityn mekko antaa anteeksi hieman omituiset jalkojen asennot.

Toinen turhautumisen aihe on silmämekanismi. Saatuani nuken irti paketistaan kokeilin tietysti heti silmiä (kyseessä on kuitenkin Pullipeille varsin uniikki ominaisuus), mutta onnistuin nysväämään vain toisen silmän takaisin auki :( Onko silmien avaamiselle olemassa jokin niksi vai onko oma nukkeni viallinen...?

Serenityn käsi on vähän koukussa joka mahdollistaa helman pitelyn.
Noin muuten mielestäni nukke on oikein onnistunut tulkinta esikuvastaan. A-linjaisessa mekossa on esikuvansa mukaisesti kaksi läpikuultavaa kerrosta alemman ollessa kauniisti pitsikoristeltu. Miehustassa on asiaan kuuluva helmikoristelu. Hihat ovat irtohihat (ja varsinkin vasemmanpuoleinen on hanakka tippumaan) ja takana on rusetti jossa on pitkät hännät. Hiuksiin laitettavat koristeet (ruusu ja kaksi helmipinniä) ovat vähän hankalat tällaiselle tervanäpille mutta kuuluvat olennaisesti esikuvansa varustukseen. Ainoa asia mikä Prinsessa Serenityltä puuttuu on hänen valtansa merkki eli Hopeakristalli (Ginzuishou), joka tuli ainoastaan Premium Bandain version mukana. Mutta mitäpä pienistä! Tässä ei näy mutta vasemmassa kädessä on myös rannekoru.


Napsaisin lopuksi vielä kuvan prinsessan korkkareista. Valaistus on kurja mutta kengät ovat siis helmiäishohtoisen valkoiset. Kengät ovat mielestäni vähän tyhmä lisä, koska oikea Serenity ei käytä kenkiä. Lisäksi kengät ovat nuken jalkaan aivan liian isot... Toisaalta minulla on kutina että kengät helpottavat nuken tasapainoilua ständillä. Mielestäni olisi kuitenkin voitu yrittää edes tehdä kengistä vähän Serenityn itsensä näköiset, tuossa koristekuviona olisi voinut olla kuu tai jotain...

Jos enemmän pullipeista ymmärtävillä lukijoilla on vinkkejä noihin ongelmiin liittyen, niin apua otetaan vastaan... Jotenkin tuntuu, että minun kannattaisi suosiolla jättää nämä aikuisille keräilijöille suunnatut tuotteet suosiolla muille, eivät vain tunnu soveltuvan tällaiselle poropeukalolle :D Noh, paremmalla ajalla ja valolla kuvailen Serenityä joku päivä lisää, näissä on jouduttu turvautumaan kännykän valoon (vaihtelevin seurauksin).

Ps. Sain nysvättyä toisen silmän auki, joten Serenity ei joudu lopun elämäänsä vinkkaamaan. Nyt kun sain tytön ständiinsäkin jotenkuten seisomaan (jalat on pakko pitää todella häiritsevässä diskotanssi-asinnossa, mutta eipä sitä tuon helman alta näe...) niin kyllä sitä alkaa nuken kauneuttakin arvostaa ihan eri tavalla :) Kyllä meisät vielä kaverit tulee.

8 kommenttia:

  1. Ei ole epäselvää mikä sarja on lempparisi tai ainakin yksi niistä :) Ihana pullip!!! Ne on niiiin kauniita... Serenityn mekko on erityishieno.

    Tosiaan noissa niin kuin muissakin isopäisissä nukeissa on se oma tottumisensa niiden kömpelyyteen ja pään painavuuteen. Mutta kyllä siihen tottuu jos nuo nuket oikeasti ovat juttusi. Onhan ne niin söpöjä^_^

    Oikeastaan itse pidän Sohvia ja Myrttiä aina istumassa tai seisomassa tukea vasten, joskus harvoin ständissä mutta ne tosiaan taas eivät kaikkien vaatteiden kanssa sovi kunnolla... Saattaapi olla että Pullip-kuumetta alkaa pukata mullekin kun katselen kuvia Serenitystä :) Mulla joskus olikin Pullip Mir...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kyllä :D Sailor Moon on kulkenut mukana elämässä jo melkein 10 vuotta (siitä asti kun sitä näytettiin SubTV:ltä!) ja olen ihan onnesta soikeana että oheistuotteita tulee taas joka tuutista.

      Kyllä, tottumiskysymys tuo varmasti on. Pullipit ovat kyllä niin kalliita että saa tulla toinen samanlainen upeus vastaan ennen kuin raaskin siihen penninpyörylöitäni sijoittaa. Mutta ei sitä koskaan tiedä jos Chibi Moon ilmestyy kuvioihin...

      Serenityn pelastus on tuo muhkea helma. Laitoin ständin suosiolla mekon alle niin eipähän tarvi rusetin ja helman mennä ryppyyn. Mutta kyllä ihmetyttää että mikä niillä siellä Groovella oikein on kun ei voi nukke seisoa jalat suorana ständissään >:(

      Sä voisit joskus tehdä postauksen sun vanhoista nukeista, sulla kun näyttää "nukkehistoriaa" olevan... Olisi mielenkiintoista kuulla vähän lisää niistä jotka ovat jatkaneet matkaansa :) Serenitystä tulee kuvia lähiaikoina lisää nyt kun on kummatkin silmät auki!

      Poista
  2. Moi Sara! Löysin blogisi (eh, viiveellä... anteeksi). Kiitos todella paljon siitä, että liityit lukijakseni! :3 Liitynpäs nyt sinunkin blogiisi. Olet kommentoinut upein sanoin minulle. Kaunis Pullip-neiti sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Meiko-Star! Ei tarvitse anteeksi pyydellä, kiva kun liityit lukijaksi ^^ Itse seuraan nukkeblogeja enimmäkseen bloglovinin kautta, mutta liityinpä nyt 50. lukijaksi blogiisi että pääset tekemään juhlapostausta :)

      Kiitos kehuista! Pidän kovasti tavastasi julkaista vähän pohdiskelevempia/kantaanottavampia postauksia blogissasi, on mukavaa keskustella niiden herättämistä ajatuksista. Toivottavasti näemme niitä myös tulevaisuudessa :)

      Poista
  3. Kappas, enpäs arvannutkaan että sinulta löytyisi Pullip! Onnittelut uuden nuken johdosta! (vaikka eihän se ihan uusi enää olekaan) Itse aloitin nukkeilut Pullipeista ja kaapeista löytyy edelleen 9 pallopäätä. Raukat ovat kyllä jääneet pahasti Disney-innostuksen jalkoihin...

    Pullipit ovat kyllä omalla tavallaan haastavia nukkeja. Niiden tasapainottelu vaatii harjoittelua ja alkuperäiset vartalot tuppaavat löystymään ajan myötä. Ständitkin ovat tosiaan aika onnettomia. Omilla nukeillani on myös ollut ongelmia jumittavien silmäluomien kanssa, pään avaaminen ja jousien uudelleen asettelu on yleensä auttanut siihen vaivaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, minä en arvannut että olisit itse Pullip-harrastaja...! 9 on jo aikamoinen kokoelma. Itse en tiedä tulenko koskaan ostamaan Serenityn lisäksi uusia Pullipeja, ovat ehkä turhan kömpelöitä omaan makuuni.

      Kiitos vinkeistä, harjoittelun myötä tuo tasapainottelu on kieltämättä helpottunut. En oikein raaskisi avata päätä, joten ehkä tyydyn jättämään silmillä leikkimisen vähemmälle... Koristeenahan tuo nukke enimmäkseen onkin :)

      Poista
  4. Onnea ensimmäisestä pullipistasi! :) Tosiaan sen ständin korkeutta voi säädellä nostamalla metalli (mitä onkaan) osaa sopivalle korkeudelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi KIITOS tuosta vinkistä! Mä en hölmönä yhtään tajunnut että sitä korkeutta voi säädellä, eikä tullut mieleenkään vilkaista niitä ohjekuvia... :D Ihmetellyt vaan että miten muut saa nukkensa ständiin seisomaan suorana. Olisin säästynyt aika paljolta jos olisin vaan tutkinut asiaa tarkemmin. Nyt nolottaa...

      Poista